Natur- og friluftvejleder

Natur- og friluftsvejlederen afholder friluftsaktiviteter, som er: pædagogisk naturvejledning og lærende friluftsaktivitet, hvor der er fokus på ”den gode og lærende oplevelse i naturen” – ”edutainment”, hvor der også indgår naturformidling, gennem direkte observation, handling, oplevelser og aktiviteter, som samtidig understøtter læringsprocesserne for institutionernes undervisningsplaner, samt naturdannelse.
Der arbejdes ud fra grundkonceptet: Pædagogisk naturvejledning og lærende friluftsaktivitet – med naturen, som sparringspartner, arbejdes der med at fremme mangfoldighed og social dynamik.

Natur- og friluftsvejlederne er uddannet: Naturvejleder, Friluftsvejleder, Svømmelærer, Kano- og kajakinstruktør, Klatre- og rappelleinstruktør, div. maritime certifikater, og har haft en længere årrække i Hæren, som befalingsmand- herunder specialfunktioner og ansvarsområder. Derudover bliver ajourført årligt på gældende certifikater og førstehjælpsbevis etc.
Vi råder over særligt stærke kompetencer inden for områderne: Natur, friluft, formidling, projektudvikling og- drift, kommunikation, sikkerhed til diverse events og planlægning eller rådgivning til arrangementer inden for vores område.

Vi råder over en materielpark

Natur- og friluftsvejledningen varetager natur- og friluftsvejledning for kommunale skoler og daginstitutioner og tilbyder gratis og mobil formidling i Thisted kommune – herudover laver vi virksomhedsarrangementer.

Der rådes over en samlet materielpark for omkring 2 mill. kr. med natur- og friluftsvejledningsudstyr til friluftsaktiviteter: På land, til vands, og i luften.

Dette er bl.a: Kanoer, sit on top kajakker, ribbåd+søsportsudstyr, vandscooter (sikkerheds- og følgefartøj), “hybrid cykler”, tømmerflåde grej, lavvu’er+brændeovne, soveposer, liggeunderlag, hængekøjer, teltsauna+brændeovn, trangiasæt, klatre- og rappelleudstyr, waders+redningsveste, våddragter, svømmeveste, vådsko og mange forskellige samarbejdsaktiviteter.

Derudover har vi: Ekskursionsudstyr til skolebrug, herunder klassesæt af udstyr fra vandhulsundersøgelser til naturpleje.

Hvis du er interesseret i at høre mere om mulighederne for et skolesamarbejde kan du sende en mail til friluftsvejlederen eller naturvejlederen.

Vi er friske på en udfordring – eller et stykke udviklingsarbejde, og går gerne i dialog med jer.

Thomas Holgaard

Naturvejleder

th@thisted.dk
+45 30 52 37 93

Thomas Kolding

Friluftsvejleder

tkkj@thisted.dk
+45 21 61 24 21

Et hav af forløb for skoler og institutioner

Vores mange forskellige forløb og aktiviteter for komunale skoler finder du via RUM – en portal, som understøtter åben skole og dagtilbud i Thisted Kommune.

Klik her for at gå til RUM