Fire kunstnere fra Thy

Stærke linjer, spændstige farver og modige strøg kendetegner de fire kunstnere fra Thy, der udstiller i juli og august måned.

Der er blevet gravet lidt i Thys rødder efter nye, flotte værker og kunstnere, er kan levere en god og forfriskende udstilling.

Fra Michaels rustikke ravfiskere til Annettes fine akvarellignende fresker, ligger der en verden imellem Ebbes abstraktioner og Karens finurlige figurer.

Vi forventer os ganske enkelt en publikumsoplevelse, hvor Thy bliver sat spil med mange vinkler på kunstnernes måde at betragte viden på.

På 1. sal Michael Iversen og Karen Sennefelder

På 2. sal er Ebbe Andersen og Annette Falk Lund 

Information

Åbningstider

 • 19. maj til 15. juni: Mandag til søndag 11-16
 • 16. juni til 28. juni: Mandag til lørdag 10-17 - søndag dog 11-16

Entré pakhus og tårn

 • Voksne: 50,- kr. 
 • Børn til og med 16 år: 20,- kr.
 • Familiebilletten (billetten gælder for 2 voksne og op til 3 børn): 120,- kr.

Grupper min. 20 personer (gerne blandet voksne og børn)

 • Voksne: 40,- kr. 
 • Børn til og med 16 år: 10,- kr.

Annette Falk Lund

Curriculum vitae

Annette holder til i Vesløs i Hannæs, Nordthy. Her kan du både se hendes atelier og udstilling. Husk at ringe først, så du er sikker på hun er hjemme.

 • 1964: born in Ribnitz-Damgarten, GDR
 • 1983-89: cand.mag. education in Leipzig, GDR
 • 1984-88: member of artist group led by Wolfgang Petrovsky
 • 1989-93: work as teacher in Jena and Berlin
 • 1993: move to Copenhagen
 • 1994-97: work as press photographer
 • 1997-98: sketching and drawing courses at Glyptoteket and Kulturfabrikken in Copenhagen
 • 2003-04: education as art consultant at MAB (Moving Arts and Business)
 • 2007: study visit and stay at Kirsten Kjærs Museum, supported by Bikubenfonden
 • 2007: move to North-Jutland, since then living and working in an old former farmhouse
 • 2013: artist in residence at Leveld Kunstnartun, Norway
 • 2014: art symposium "Future of mobility", Linowsee, Germany

Michael Iversen

Afd. Leder på Snedsted skole.
Musiker og billedkunstner, bosiddende i Agger.

Tema: “Rav ved Agger”

Inspirationskilde:

Agger er omgivet af vand fra alle sider. Havet mod vest, Flade sø mod nord, Aggertanges vand i syd.  Mod øst Krik vig, hvor solen spejles. Vandet fungerer som et spejl, der sender lyset tilbage, sе det virker kraftigere og det hvide sand på stranden, er med til at forstærke effekten af lyset, over landskabet i Agger.

De stærke kontraster som udspiller sig i området.
Lys og skygge, himmel og hav, storm og stille, land og vand. Bølgernes utrættelige rullen mod stranden, sandflugten i takt med vindens susen. Kystlinjen der trues af erosion og gennembrud, klitter der vandrer, træ der slibes af fygesand.
Naturens tilfældige mønstre afbilleder sig, for igen at oplшses og finde nye holdepunkter, for igen at samle sig og danne nye motiver.

rav-mand-01.jpg

Kæmpeflokke af fugle, stimer af fisk, ravkager samler sig og lægges op pе land, for igen at opløses.

Mænd ved havet samles for at prøve lykken, efter Nordens guld ved den smalle kyst, med minder om fortidens store fangster, i brændingens vilde vеger. Ravkagen oplшøes og dannes på ny, lander på stranden og starter på ny.

Karen Sennefelder

Billedkunstner med base i THY

Kom fra Helsingør, allerede kreativ i skolen. Var ung i Thy og var rundt i verden. Fandt manden, kokken og vandrerhjemmet i Horsens, som blev centrum, også for de tusindvis af andre, der kom forbi.

Var aktiv medspiller i det lokale liv, med til at sætte dagsorden og visionerne, kulør på maden og sjov i gaden.I mellemrummene blev der malet og fundet på skulpturere. Malerierne kom vidt omkring, og fandt også vej til de censurerede udstillinger.

Er nu tilbage i skovens ro. Bor med manden, kokken i Thy, med egen sø og pony kræ. Fælder træer, saver brænde. Går langeskridt i skoven, mens hovedet er fuldt af ideer. Ideerne finder vej ud på lærredet når tiden er rigtig.

Balancepige.jpg

Ebbe Andersen

Homo Ludens

Jord, ild, vand og luften er de fire grundelementer som omgiver os, farverne herfra er en del af min leg med farver som har fulgt mig hel livet. Jeg maler ikke figurativt, men heller ikke abstrakt, men den natur som omgiver mig, jorden, himlen, havet og naturen sniger sig ind i mine billeder hvad enten jeg vil eller ej.

ebbe-01-1914.jpg

Jeg maler på hvad jeg kan komme i nærheden af og bruger de medier som lige er for hånden, olie, akryl, tusch, metal, spray m.m. Arbejdet med billedet, som til tider kan være lang, er det  vigtigste for mig, når jeg synes jeg ikke kan komme længere kan, stopper jeg for en tid og tager måske billedet op igen eller bruger fragmenter fra billedet i et andet projekt.

Hvad er kunst, ved det ikke, - jeg betragter mig selv som en  procesmager i farver og ikke kunstner – homo ludens.

Ebbe Andersen, Agger
eban5@msn.com

ebbe-01-1921.jpg