Åbningsdag på Doverodde Købmandsgård

Vi åbner med stor glæde og mange forventninger - ses vi?

kunstnerisk.jpg

Lørdag 13. april 11:00 - 16:00

Vi er sikre på, at denne dag bliver festlig og fantastisk og alle sejl er nu sat til, for at du og din familie, kan opleve et nyt og bedre Doverodde Købmandsgård.

  • Først og fremmest åbner Statens Museum for Kunst sin første udstilling

  • Butikken er udvidet og det samme er sortimentet og antal medarbejdere

  • Restauranten åbner igen for fuld musik med mange skønne tilbud

  • Tårnet har fået nyt indhold og her er der nu også kunstudstillinger

  • Vores nye naturvejleder på stedet vil tage sig af dig og børnene og lave en god og naturlig oplevelse til jer ved bålstedet på shelterpladsen

  • Vores friluftsvejleder står for rapelling mellem 13:00 og 15:00 til en pris á 150,- kr. pr. person

Der er god grund til at lægge vejen forbi Doverodde Købmandsgård og opleve det hele.

Denne vinter har været mere end usædvanlig spændende. I efteråret fik vi at vide, at vi godt kan regne med, at Statens Museum for Kunst nu indtager Pakhuset med alt hvad den kan trække, så 2019 bliver et år i kunstens og kulturens tegn.

Til nytår “afgav” vi i princippet pakhuset til SMK, så de kunne begynde at disponere og indtage faciliteterne og alle har i meget lang tid arbejdet hårdt på at transformere det hele til en ny oplevelse. Det er det vi nu vil præsentere for alt og alle.

Program den 13. april

11.00 Velkomsttale ved direktør for Statens Museum for Kunst Mikkel Bogh og borgmester i Thisted Kommune Ulla Vestergaard.
11.30 Artist talk. Samtale mellem Nana Francisca Schottländer og Mikkel Bogh.
11.00-16.00 Åbent værksted med kunstner Mette Vangsgaard.


SMK skriver således om åbningen og udstillingerne

Vær med, når vi åbner Nana Francisca Schottländers rumlige installation Landskabninger på Doverodde Købmandsgård. Alle er velkomne. Fri entré.

Nana Francisca Schottländer (f. 1977) har siden 2002 arbejdet i feltet mellem koreografi, performance og installation. Hendes værker er ofte rammesatte undersøgelsesprocesser, hvor kroppen bruges som et værktøj for erkendelse og skabelse. Værkerne spænder over rumlige iscenesættelser, koreograferede forløb, performative situationer, videoinstallationer og interventioner i det offentlige rum.

I Thy har Nana Francisca Schottländer fokuseret på kropslige møder med vandet, vinden og jorden - grundsubstanser og kræfter som har født og formet landskaberne i dialog med menneskets tilstedeværelse gennem årtusinder.

Landskabninger dokumenterer nogle af disse møder og udvekslinger i form af video, fotografi og lyd. De levende møder er omsat til objekter, som peger tilbage på de udvekslinger, der har fundet sted, og nu er lejret i både landskaberne og os, der har mødt dem.

Fotograf: Frida Gregersen
Komponist: Jacob Eriksen

Påskeevent

I påsken skyder museet en sæson fuld af kunst i gang. læs mere på SMKs facebookopslag