De franske kunstnere kommer!

Denne gang er det et hold af franske kunstnere, der gæster Danmark og dermed også Doverodde Købmandsgård med deres bud på en kulturudveksling. Kirsten Barlit fra Skulpturhaven er kurator på udstillingen.

På lørdag 3. juni, klokken 14:00 holder vi igen en fernisering og det er denne gang i Doveroddesalen. Kom forbi og øv dine franskkundskaber eller spids din kunstneriske nysgerrighed, der bliver en mangfoldig palette at suge indtryk fra.

De udstillende kunstnere er:

  • Eugenio Jusi
  • Pierre Jacob
  • Robin Eddi
  • Jeansaya Doeszhanova
  • Emma Fossati
  • Marie Guerrucci
  • Cathie Lecuziat

Sådan er udstillingen  blevet til!

Kirsten Barlit blev i sommeren 2015 inviteret til at udstille i La Madelaine i Paris. Her blev hun kontaktet af nogle dygtige kunstnere fra en parisisk kunstnergruppe, de ville meget gerne etablere en kulturudveksling med danske kunstnere. Det har man siden arbejdet på at etablere. 8 franske kunstnere kommer derfor til Danmark d. 31. maj, hvor der er arrangeret, at de kan udstille i Doverodde Købmandsgård.

Der er desuden i samarbejdsprocessen lavet en aftale om interaktion med kunstnere fra to andre store udstillinger: En 200 års Skulpturfestival og en International Biennale. Fra en af Europas smukkeste hovedstæder vil de gerne opleve, hvad der på det kulturelle plan rører sig i et lille land som Danmark i et område langt væk fra storbyerne. Kirsten Barlit har arbejdet ihærdigt på at opfylde deres ønsker. De vil komme til at opleve dansk kunst og kultur på helt tæt hold, da de kommer til at bo midt i en stor skulpturhave med både dansk og international kunst, heriblandt også franske kunstnere.  

Der er planlagt besøg på andre interessante kunstudstillinger og til kulturelle steder af interesse. En privat og særlig fejring af Grundlovsdag er de netop blevet inviteret med til. Desuden aflægges der besøg hos flere private kunstnere på egnen. Her bliver der mulighed for at diskutere relevante emner af fælles interesse, se de lokale kunstneres værksteder og muligvis inspirere hinanden. Skulle nogle lokale kunstnere have lyst til et fransk besøg (de taler også lidt engelsk) kontakt venligst Kirsten Barlit i Skulpturhaven Deres ophold strækker sig over ti dage.