Back to All Events

Statens Museum for Kunst kunstudstillinger


Procesudstilling og kunstudstilling ved kunstner Nana Francisca Schöttlander

SMK skriver således

Vær med, når vi åbner Nana Francisca Schottländers rumlige installation Landskabninger på Doverodde Købmandsgård.
Alle er velkomne. Fri entré.

Nana Francisca Schottländer (f. 1977) har siden 2002 arbejdet i feltet mellem koreografi, performance og installation. Hendes værker er ofte rammesatte undersøgelsesprocesser, hvor kroppen bruges som et værktøj for erkendelse og skabelse. Værkerne spænder over rumlige iscenesættelser, koreograferede forløb, performative situationer, videoinstallationer og interventioner i det offentlige rum.

I Thy har Nana Francisca Schottländer fokuseret på kropslige møder med vandet, vinden og jorden - grundsubstanser og kræfter som har født og formet landskaberne i dialog med menneskets tilstedeværelse gennem årtusinder.

Landskabninger dokumenterer nogle af disse møder og udvekslinger i form af video, fotografi og lyd. De levende møder er omsat til objekter, som peger tilbage på de udvekslinger, der har fundet sted, og nu er lejret i både landskaberne og os, der har mødt dem.