Back to All Events

Lysmørke

En fotoudstilling af danske landskaber i spændet mellem mørkt lys og lyst mørke

Eine Fotoausstellung dänischer Landschaften zwischen dunklem Licht und heller Dunkelheit

En fotoudstilling af Sebastian Böcking med danske landskaber i spændet mellem mørkt lys og lyst mørke

Stærkt lys i dybt mørke – Mørkt lys i lyst mørke – Det er "Lysmørke", som er emnet og navnet på Sebastian Böckings nye fotoudstilling.

Vi tager hul på sæsonens sidste kunstudstillinger, hvor den tyske fotograf Sebastian Böcking viser fotos med det specielle spænd mellem lys og mørke, der findes i netop Thy. Med fotografens øje for motiver og samme fotografs uddannelse indenfor billedbearbejdning, får vi præsenteret en helt speciel stemning, som vi både kan nikke genkendende til og som vil overraske i sin fortolkning.

Sebastian udtaler: “Lysstemningerne i Danmark – især ved vestkysten – har altid fascineret mig. Siden min barndom, er jeg kommet herop igen og igen, og bliver aldrig træt af at opleve den maleriske natur samt de spændende vejrbetingelser med alle mine sanser.

Jeg er stadig overrasket over, at der alligevel opstår nye indtryk af et velkendt landskab, skønt jeg troede at kende dem alle. Her hvor horisonterne er endeløse og himlen uendelig.

Min nye fotoudstilling viser de danske landskaber ved vestkysten, tit fotograferet i en lavstående sol, med udprægede kontraster i stærkt modlys og dyb mørke, som indhyller landskaberne ligesom et varmt tæppe og skaber både dramatiske og fortryllende lysstemninger, som er det samme for mig.”

Talentet fornægter sig ikke - Sebastians fotos er en fryd for øjet og en ro for sjælen.

Earlier Event: August 14
Førstehjælpskursus
Later Event: September 2
Reception på bogudgivelse