Apr
13
to Oct 20

Statens Musem for Kunst kunstudstillinger

Procesudstilling og kunstudstilling ved kunstner Nana Francisca Schöttlander

SMK skriver således

Vær med, når vi åbner Nana Francisca Schottländers rumlige installation Landskabninger på Doverodde Købmandsgård.
Alle er velkomne. Fri entré.

Nana Francisca Schottländer (f. 1977) har siden 2002 arbejdet i feltet mellem koreografi, performance og installation. Hendes værker er ofte rammesatte undersøgelsesprocesser, hvor kroppen bruges som et værktøj for erkendelse og skabelse. Værkerne spænder over rumlige iscenesættelser, koreograferede forløb, performative situationer, videoinstallationer og interventioner i det offentlige rum.

I Thy har Nana Francisca Schottländer fokuseret på kropslige møder med vandet, vinden og jorden - grundsubstanser og kræfter som har født og formet landskaberne i dialog med menneskets tilstedeværelse gennem årtusinder.

Landskabninger dokumenterer nogle af disse møder og udvekslinger i form af video, fotografi og lyd. De levende møder er omsat til objekter, som peger tilbage på de udvekslinger, der har fundet sted, og nu er lejret i både landskaberne og os, der har mødt dem.

View Event →

Apr
13
11:00 AM11:00

Åbnings af Doverodde Købmandsgård og Statens Museum for Kunst

Denne dag er the very Grand Opening på Doverodde Købmandsgård, hvor Statens Museum for Kunst for første gang åbner en kunstudstilling. Høkerbutikken åbner med nye og friske varer, Tårnet åbner og er også fyldt med kunst, restauranten åbner igen for første gang i lang tid, med en splinterny forpagter og hele batteriet af mad, kaffe, kager og velbelagte tjenere.

Vi fejrer og fester og vi håber du vil kigge forbi og være med til det hele…

Har du lyst til at læse mere om SMKs sæsonåbning, så klik her…

View Event →
Kulturekspressen
Oct
16
2:00 PM14:00

Kulturekspressen

Kulturekspressen gør ophold på vores perron i efterårsferien. En af de gode, tilbagevendende traditioner i Doverodde Købmandsgård er Kulturekspressen. I forbindelse med de fremtidige planer, har vi desværre ikke kunnet huse dem længere og alligevel har vi glæde af aktiviteter i efterårsferien.

View Event →
Europa på Vippen - fra storhed til fald?
Sep
17
7:00 PM19:00

Europa på Vippen - fra storhed til fald?

Kom til et aktuelt og spændende foredrag med den anerkendte professor i nyere dansk og europæisk historie ved Aarhus Universitet, Thorsten Borring Olesen, som vil sætte fokus på de mange og mangeartede forhold, der netop i disse år præger den europæiske udvikling og ikke mindst det EU vi kender.

View Event →
Lysmørke
Sep
3
to Oct 21

Lysmørke

Fotografen Sebastian Böcking fra Hamburg har i flere år fotograferet mange, mange steder på den jyske vestkyst og specielt Thy har han opmærksomhed. Sebastian arbejder til dagligt i Hamburg som professionel billedbehandler, for den del store magasiner og virksomheder og det kan ses på hans fotos, at han ved, hvordan man kan arbejde med et godt naturfoto, så det stor blændende godt.

View Event →
Lysmørke
Sep
2
2:00 PM14:00

Lysmørke

Stærkt lys i dybt mørke – Mørkt lys i lyst mørke – Det er "Lysmørke", som er emnet og navnet på Sebastian Böckings nye fotoudstilling. Fotografen Sebastian Böcking fra Hamburg har i flere år fotograferet mange, mange steder på den jyske vestkyst og specielt Thy har han opmærksomhed. Sebastian arbejder til dagligt i Hamburg som professionel billedbehandler, for den del store magasiner og virksomheder og det kan ses på hans fotos, at han ved, hvordan man kan arbejde med et godt naturfoto, så det stor blændende godt.

View Event →
Havkajak Sommer Camp
Aug
8
to Aug 9

Havkajak Sommer Camp

  • Fjordstræde 1 7760 Hurup (map)
  • Google Calendar ICS

I samarbejde med DGI udbydes nu Kajak Sommer Camp. Glæd dig til 2 sjove dage med leg og teknik i kajakker og på SUP. Du bliver introduceret til DGI Ungdoms Paddler, hvor leg og teknik og sikker færdsel på vandet er omdrejningspunktet. Du skal medbringe skiftetøj, håndklæde, madpakke og drikkedunk og godt humør.

View Event →
Summer WorkCamp
Jul
4
to Jul 16

Summer WorkCamp

  • Fjordstræde 1 7760 Hurup (map)
  • Google Calendar ICS

I samarbejde med Mellemfolkeligt Samvirke, sætter vi denne sommer et projekt i søen, hvor 12 unge mennesker, skal hjælpe os med at bygge nogle trækonstruktioner i parken.

Det startede egentligt med, at vi fik en henvendelse, hvor vi kunne kvalificere os til, at få et hold unge mennesker til tilmelde sig en workcamp, hvis vi ellers synes, vi kunne formulere et projekt, der var så interessant, at et ungt menneske fra et sted i verden, vil bruge fjorten dage i Danmark med både at opholde sig på og arbejde for værtsstedet.

View Event →